Tuesday, November 13, 2012

Veraco love - the sequel

Hier bleek al dat ik een zwak had voor Veraco glaswerk. Ik vind het eenvoudig, mooi, kleurrijk. Meer moet dat niet zijn :-).
En tijdens mijn tripjes naar de kringloopwinkel de laatste maanden vond ik af en toe iets om mijn ontluikende verzameling aan te sterken. Ik blijf ook verschillende kommetjes, schaaltjes en kopjes vinden! Ik laat jullie natuurlijk graag meegenieten van mijn vondsten!

3 blauwe vierkante schaaltjes

2 groene ronde schaaltjes
2 kommetjes


en 8 (!) grote kopjes en bijhorende schoteltjes


Sunday, November 11, 2012

Agenda - voor en na

Zoals ik hier al aankondigde, schiet ik terug langzaamaan in actie. Mijn laatste snelle naaiprojectje: een hoesje voor mijn agenda.

Een agenda heb ik echt nodig om alles in gedachten te houden, om lijsten en to do's in te noteren, om afspraken vast te leggen, of gewoon om erin te kunnen bladeren, en terug te weten wat ik een paar maanden geleden deed, of waarmee ik bezig was. Dan open ik een agenda, blader ik even en komt het allemaal terug ... of bijna!

Op de KdG geven ze standaard een keihandige agenda aan alle lectoren en docenten (keihandig omdat er 1 volledige bladzijde per dag is. Dat heb ik echt nodig!), maar de kaft kon wel wat beter. Dus dacht ik er maar een hoesje voor te naaien, met mijn favoriete stof: de Sioux black van Petit Pan. Oh man, wat vind ik dat 'n mooi stofje!
Ik volgde de handleiding van By MiekK, en in de kortste keren zat het in elkaar - ik heb gewoon nog een extra topstitch toegevoegd, wat ik by the way niet zo simpel vind als men laat uitschijnen - recht langs de rand stikken is blijkbaar niet echt mijn sterkste punt.
Maar het resultaat mag er wezen, en ik haal mijn agenda met nog meer plezier boven :-).

voor ...

en na!


En bijkomend voordeel: nu past het bij mijn pennenzakje en zakdoekhoesje!

Wednesday, November 7, 2012

Iron lion zion

Tijd om deze blog weer eens op gang te krijgen! Doctoraat is af (en glansrijk verdedigd ondertussen, all right!), maar ik kom pas traagjes terug in beweging ...
Daarom post ik hier iets dat mijn mama, aka the amazing crafter, op verzoek van mijn broer, reggaefan, gebreid heeft. En het mag gezegd worden: het is echt een knappe trui!