Monday, December 31, 2012

De laatste van 't jaar ...

Een blogpost op de laatste dag van 2012, kwestie van het jaar mooi af te ronden en vooruit te kijken op wat komen zal ... Want dat er veel op stapel staat in 2013, dat staat buiten kijf! Ik heb zoveel projectjes die ik graag wil afwerken! Even een kort overzicht:
- de Cosmo bag afwerken, eindelijk. Ik heb de buitenkant al helemaal in elkaar gestoken, al stukken voor de binnenkant geknipt, maar that's it. Die tas moet af!
- de reversible bag die ik in de Kringloopwinkel van Wespelaar startte (voor de stoffenbeurs die ze daar organiseerden) moet ook afgewerkt worden ...
- een A-lijn rok die al keilang moet afgewerkt worden (alles is genaaid, behalve het beleg ...)
- de tassen voor Boekencargo; alles is geknipt, de handvaten zijn gestikt, maar de tassen moeten nog in elkaar gezet worden. Dat klusje moet ook geklaard worden!

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Tussen de werkzaamheden voor het doctoraat (de afwerking en verdediging van dat werkstuk is wel mijn verwezenlijking van het jaar, ja), heb ik een reversible bag genaaid tijdens een IKEA-workshop, een hoesje genaaid voor mijn agenda, wat oorringen gemaakt (een inhaalfotosessie komt wel op de blog in 2013!), een mini-moestuin op mijn balkon aangelegd, taartjes en koekjes gebakken, etc. Meer van dat in 2013, en nog meer naaiplannen!
Het lief vroeg recent wat mijn voornemens voor het nieuwe jaar waren, als ik daar überhaupt aan meedeed. Ik dacht er de laatste dagen over na, en ik denk wel dat ik een aantal haalbare kaarten kan aanduiden:
- wat meer tijd voor naaiprojectjes uittrekken. Ik heb ben een aantal nieuwe boeken rijker, waaronder "A bag for all reasons" van Lisa Lam, waarvan de rugzak en de satchel zeker op mijn "to do" list staan. Ik heb ook mijn zinnen gezet op het kleedje op de cover van dit tijdschrift ... Ik heb ook tijd nodig voor bovenstaande projecten, en er zijn nog zoveel dingen die ik wil maken, zoals een aantal knuffels uit dit boekje ...
- wat meer sporten (boogschieten en zwemmen). Ik zet het jaar alvast goed in: vrijdag ben ik gaan boogschieten en heb ik moeten beloven nu woensdag te komen trainen ...
- verder mijn "goede initiatieven" uit te bouwen, zoals mijn planten- en moestuinbalkon, zelf brood bakken, zelf koekjes te bakken, wat meer te koken, juwelen maken, ...
- stipter zijn. Dat is zeker een werkpunt, aangezien ik vaak ergens te laat kom ... Ik "vergeet" te vaak de reistijd in te calculeren ;-).
- het rustiger aan doen op professioneel vlak. Klinkt wel niet zo haalbaar, aangezien ik moet publiceren om "in" te blijven, 2 jobs (technisch gezien: 3) moet combineren tot eind augustus én iets nieuws moet vinden voor vanaf september ...
- positiever denken. Ik zal me moeten dwingen om het positieve van de zaken te zien, en niet minder stil te staan bij wat niet zo goed lukt of meevalt ... Zeker ook een werkpunt.

Wanneer ik de blogpost zo herlees, bedenk ik dat ik er eigenlijk naar uitkijk. 2012 was een transitiejaar, zwaar op persoonlijk en professioneel vlak, maar het is uiteindelijk gelukt. Ik kijk ernaar uit om in 2013 verder te bouwen op wat ik heb kunnen afwerken en op wat ik gestart heb, om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik vermoed dat er van de goede voornemens een deel zal wegvallen wanneer het werk weer zijn tol gaat eisen en er weer een boel dingen op hetzelfde moment zullen samenkomen, daar ik ben realistisch genoeg voor. Toch wil ik even dat gevoel vasthouden dat er ondanks alles een mooi jaar af te sluiten valt, en dat er mij een mooi 2013 te wachten staat, vol (liefst aangename) verrassingen. Ik kijk er naar uit, en jullie hopelijk ook! Fijn 2013!