Sunday, November 11, 2012

Agenda - voor en na

Zoals ik hier al aankondigde, schiet ik terug langzaamaan in actie. Mijn laatste snelle naaiprojectje: een hoesje voor mijn agenda.

Een agenda heb ik echt nodig om alles in gedachten te houden, om lijsten en to do's in te noteren, om afspraken vast te leggen, of gewoon om erin te kunnen bladeren, en terug te weten wat ik een paar maanden geleden deed, of waarmee ik bezig was. Dan open ik een agenda, blader ik even en komt het allemaal terug ... of bijna!

Op de KdG geven ze standaard een keihandige agenda aan alle lectoren en docenten (keihandig omdat er 1 volledige bladzijde per dag is. Dat heb ik echt nodig!), maar de kaft kon wel wat beter. Dus dacht ik er maar een hoesje voor te naaien, met mijn favoriete stof: de Sioux black van Petit Pan. Oh man, wat vind ik dat 'n mooi stofje!
Ik volgde de handleiding van By MiekK, en in de kortste keren zat het in elkaar - ik heb gewoon nog een extra topstitch toegevoegd, wat ik by the way niet zo simpel vind als men laat uitschijnen - recht langs de rand stikken is blijkbaar niet echt mijn sterkste punt.
Maar het resultaat mag er wezen, en ik haal mijn agenda met nog meer plezier boven :-).

voor ...

en na!


En bijkomend voordeel: nu past het bij mijn pennenzakje en zakdoekhoesje!

7 comments:

 1. als ik zo nieuwsgierig zijn mag welk vak geef jij op kdg ?
  mooi die cover !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dag Iris! Ik geef "le français des affaires" in de 3 bachelorjaren van FVE en vanaf volgende week Frans I in de lerarenopleiding SO.

   Delete
  2. hehe oke :)
   Ik doe kleuteronderwijs op kdg.
   Maar dan zal ik nooit les van jouw hebben :) !
   Leuk idee om die agenda te pimpen !

   Delete
  3. Oh, geen les van mij, jammer :-)! In ieder geval, we hebben een KdG connectie!
   Ik vervang ook gewoon docenten dit jaar - ik vind dat heel tof, en wie weet wat volgend jaar brengt! Ik doe in ieder geval veel ervaring op, en da's altijd nuttig en handig ...

   Delete

'n reactie is altijd fijn :-). Bedankt!