Friday, September 30, 2011

Tohoku Tote

For an English version of this post, click here

Ik zit al langer met het idee te spelen om eens een tas te maken. Natuurlijk is de reversible bag (zie vorige post) ook 'n tas, maar toch: ik wou iets proberen te maken waarvan je niet meteen zou kunnen zeggen dat het zelfgemaakt is. En toen zag ik de Tohoku Tote. Ik dacht: "waaaaaw"! Dus dit is mijn eerste probeersel in het tassenmaken. Ik denk dat ik er minstens nog eentje zal maken - ik vind die echt super. De stofjes liggen zelfs al klaar ;-).
Tiens, wat hangt daar ineens aan de waslijn?

Moh, 'n Tohoku Tote!
Amai zeg, ik moet toegeven dat ik wel heb zitten stoefen toen ik die meehad naar het werk ... De collega's weten ondertussen wel dat naaien mijn nieuwe hobby geworden is, maar de tas zag er niet direct zelfgemaakt uit - missie geslaagd! 

De stofjes van de buitenkant komen gewoon van bij Pauli in Leuven (grijs similileer en 'n felblauwe verloursachtige stof; 't zijn alletwee couponnekes); stofje aan de binnenkant is het welbekende IKEA katoentje. Ik heb de binnenvoering en de voorkant van de buitenvoering verstevigd met Vlieseline, en aan de achterkant heb ik de stevigste Vlieseline gebruikt die ze bij de Veritas hadden :-). 
Het patroon heb ik ook meteen 'n beetje getweaked: in plaats van twee handvaten heb ik liever één groot, zodat ik de tas als schoudertas kan dragen - ik heb m'n handen graag vrij. En hoewel ik dacht geen zakjes nodig te hebben, zal ik er de volgende keer wél eentje insteken, voor de sleutelbos ... Echt 'n geweldig patroon!
4 comments:

  1. Oh this is gorgeous!! I would LOVE it if you would link this up at my turquoise lovin' party going on right now!! http://www.sweetlittlegals.com/2011/10/turquoise-lovin-10.html

    ReplyDelete
  2. Thank you so much for your nice comment! I would love to link my purse up :-)

    ReplyDelete
  3. I still have to make this tote, love the colors you chose!

    ReplyDelete

'n reactie is altijd fijn :-). Bedankt!