Friday, September 30, 2011

Tohoku Tote

For an English version of this post, click here

Ik zit al langer met het idee te spelen om eens een tas te maken. Natuurlijk is de reversible bag (zie vorige post) ook 'n tas, maar toch: ik wou iets proberen te maken waarvan je niet meteen zou kunnen zeggen dat het zelfgemaakt is. En toen zag ik de Tohoku Tote. Ik dacht: "waaaaaw"! Dus dit is mijn eerste probeersel in het tassenmaken. Ik denk dat ik er minstens nog eentje zal maken - ik vind die echt super. De stofjes liggen zelfs al klaar ;-).
Tiens, wat hangt daar ineens aan de waslijn?

Moh, 'n Tohoku Tote!
Amai zeg, ik moet toegeven dat ik wel heb zitten stoefen toen ik die meehad naar het werk ... De collega's weten ondertussen wel dat naaien mijn nieuwe hobby geworden is, maar de tas zag er niet direct zelfgemaakt uit - missie geslaagd! 

De stofjes van de buitenkant komen gewoon van bij Pauli in Leuven (grijs similileer en 'n felblauwe verloursachtige stof; 't zijn alletwee couponnekes); stofje aan de binnenkant is het welbekende IKEA katoentje. Ik heb de binnenvoering en de voorkant van de buitenvoering verstevigd met Vlieseline, en aan de achterkant heb ik de stevigste Vlieseline gebruikt die ze bij de Veritas hadden :-). 
Het patroon heb ik ook meteen 'n beetje getweaked: in plaats van twee handvaten heb ik liever één groot, zodat ik de tas als schoudertas kan dragen - ik heb m'n handen graag vrij. En hoewel ik dacht geen zakjes nodig te hebben, zal ik er de volgende keer wél eentje insteken, voor de sleutelbos ... Echt 'n geweldig patroon!
Thursday, September 29, 2011

Eerste tas ... de reversible bag!

Ah, was dat 'n plezant tasje om te maken - de reversible bag, volgens het welgekende patroon en tutorial van Very purple person. Heel tof om te maken, ook al werden de nodige beginnersfoutjes gemaakt (randen niet genoeg afgeknipt, etc. - 't zal menig naaister wel bekend in de oren klinken ;-) ).
In ieder geval, ik vind het 'n schoon exemplaar, zo met Toile de Jouy (ik vind dat wel héél schoon stofkes)

Saturday, September 24, 2011

Speldje en oorringen

En we kunnen al beginnen met 'n aantal oudere maaksels (nog 'n chance dat ik al een aantal dingen heb gemaakt! Zo kan ik gemakkelijk een aantal posts uit mijn mouw schudden, haha). Ik heb een speldje opgevrolijkt met 'n aantal fimo-donuts e.d. (gevonden bij Hexagoon) en 'n aantal oorringen gemaakt (de uiltjes komen ook van Hexagoon - ik heb er nog in het blauw, op de kop getikt via eBay) ...
Al zeg ik het zelf, ik vind het wel goed gelukt - en schattig!Mijn excuses trouwens voor de povere kwaliteit van de oorring-foto's: getrokken in de badkamer, waar het schattige vogelstandaardje staat (ook van bij Hexagoon trouwens - 't is precies nogal duidelijk van waar mijn fournituren vandaan komen ...).

Die lichtblauwe, links, behoren echt tot mijn favorieten. Echt schoon parels, van bij het elfenatelier
Er zijn er ondertussen nog een aantal bijgekomen (en 'n nieuwe display, in elkaar geknutseld door Het Lief), maar da's voor 'n volgende post ;-)! Voilà, 't is zover!

Zoals de titel van dit blogberichtje het zo treffend samenvat: 't is zover, ik heb besloten om ook met 'n blogje te beginnen! Spannend :-). Hopelijk kan ik hier snel veel maaksels op zwieren!